Joomla CMS

  • Studio 16 Websolutions gebruikt al sinds 2005 het Joomla CMS voor de meeste van haar klanten als het gaat om de bouw van corporate websites op basis van een content management systeem. Daarnaast heeft Joomla ook een e-commerce component beschikbaar (Virtuemart) om het cms uit te breiden met winkel functionaliteiten.

    Joomla is een open source software cms hetgeen maximale flexibiliteit met zich mee brengt. Dat Joomla an sich gratis is te downloaden is mooi meegenomen maar mag ons insziens nooit het belangrijkste argument zijn om tot een keuze te komen voor een content management systeem. Ook het aantal, al dan niet gratis, beschikbare templates die zijn te downloaden is geen argument.

  • joomla cms
  •  Als wij een website in Joomla bouwen gaat dat in 99% van de gevallen from scratch. Uitgangspunt is uw huisstijl en de gebruiksvriendelijkheid voor zowel uw websitebezoekers alsmede uw medewerkers die content moeten gaan toevoegen aan uw website. Vroeger zagen we vaak dat na oplevering er weinig meer overbleef van de huisstijl.

    Dat kwam meestal door een te kort aan html -en css kennis. Om dat te voorkomen houden wij tegenwoordig eerst een intake gesprek om te bepalen wat de behoefte precies is qua functionaliteit front-end (website) en back-end (beheergedeelte). Door vervolgens programmatisch rekening te houden met die behoeften zorgen we ervoor dat de website lange termijn bestendig is.

Vraag naar de mogelijkheden

Joomla services